ConneXXion bestelt opnieuw 100 bussen bij Den Oudsten

ConneXXion heeft bij Den Oudsten Bussen B.V. in Woerden opnieuw 100 bussen besteld met een optie voor nog eens 65 stuks ten behoeve van het interlokale personenvervoer. Het zijn allemaal bussen van het model Alliance Intercity B95 van Den Oudsten, evenals bij de order van vorig jaar juli. Toen ging het om de levering van 100 stuks met een optie op 20 stuks. De nieuwe opdracht is daarvan geen rechtstreeks gevolg, want ook nu was er sprake van een Europese aanbesteding.

Door deze order zal een deel van de bestaande vloot van conneXXion vernieuwd worden en komt het vervoer van de 1 miljoen reizigers die conneXXion per dag mag verzorgen op een hoger niveau te liggen. Door de huidige marktwerking in Nederland is conneXXion op dit moment de grootste personenvervoerder van Nederland; de omzet bedraagt circa 2 miljard gulden. De onderneming levert een belangrijke bijdrage aan de vernieuwing van het openbaar vervoer.

ConneXXion heeft na de fusie van mei '99 van de oorspronkelijk zelfstandige werkmaatschappijen (Oostnet, Midnet, ZWN en NZH) reeds 300 bussen vernieuwd. Deze order voor Den Oudsten Bussen maakt deel uit van de 600 bussen die conneXXion dit jaar gaat bestellen. Alle nieuwe bussen komen op de weg in de inmiddels bekende conneXXion kleuren en zullen worden ingezet in het gehele werkgebied van conneXXion, dat wil zeggen Oost-, Midden- en West-Nederland. Overigens heeft conneXXion de ambitie om ook buiten Nederland het openbaar vervoer te gaan dienen; de Europese regelgeving maakt andere markten toegankelijker.

Met deze order van conneXXion wordt de orderportefeuille van Den Oudsten behoorlijk gevuld en biedt een goed perspectief voor het lopende jaar. Het personeelsbestand is in de tussentijd ook uitgebreid en telt nu ca. 420 medewerkers.