Gothenburg bestelt 69 nieuwe bussen bij Den Oudsten

Gothenburg Tramways (GS), het openbaar vervoerbedrijf van de stad Gothenburg in Zweden heeft bij Den Oudsten Bussen B.V. uit Woerden een nieuwe order geplaatst voor de levering van 69 bussen. Deze order is een vervolg op een eerdere levering dit jaar van 27 bussen. De nieuwe bussen zullen voor het stads -en regio vervoer in Gothenburg worden ingezet. Met deze order versterkt Den Oudsten Bussen B.V. haar entree in de Scandinavische markt.

De nieuwe order omvat de levering van 35 lage vloerbussen, 32 lage vloer gelede bussen en 2 streekbussen. Een deel van de gelede lage vloerbussen zal worden voorzien van een aardgas motor. De transactie heeft een waarde van ruim 35 miljoen gulden. De bussen zullen in de loop van 2000 en 2001 worden uitgeleverd.

De levering van de eerste 27 bussen is succesvol gegaan, deze bussen rijden tot grote tevredenheid van passagiers, chauffeurs en het vervoersbedrijf. Dit succes heeft zeker bijgedragen tot het gunnen van deze order.

Den Oudsten Bussen heeft met deze nieuwe order voor ScandinaviŽ de basis voor export activiteiten verder versterkt. Naast recente successen in Nederland en andere West-Europese landen zijn er in de afgelopen jaren bussen geleverd aan vervoersbedrijven in de Verenigde Staten, de Palestijnse gebieden en Oost-Europa. De bussen voor de Verenigde Staten worden gebouwd in samenwerking met New Flyer Industries, de Noord-Amerikaanse bussen fabriek van de familie den Oudsten. De onderneming maakte de afgelopen 2 jaar een sterke en opmerkelijke groei door. Het bedrijf in Woerden heeft ca. 400 medewerkers in dienst. Om de nieuwe orders te bouwen zullen wederom nieuwe medewerkers worden aangetrokken.