De RET koopt 70 nieuwe bussen bij
Den Oudsten Bussen B.V.

De RET, het openbaar vervoersbedrijf in Rotterdam en omstreken, gaat nog dit jaar een deel van haar busvloot vervangen door nieuwe bussen van busfabrikant Den Oudsten. In totaal worden 70 bussen afgenomen met nog eens een optie op 30 bussen. Met deze order is een bedrag van 31 miljoen gulden gemoeid. Den Oudsten levert vanaf eind november dit jaar iedere week 5 bussen af bij de RET. Aan het eind van dit jaar zullen er 22 nieuwe bussen rondrijden. De overige 48 bussen komen in een periode van 2001 tot 2003 in exploitatie.

Na een Europese aanbesteding, waarop 6 bus fabrikanten zich hadden ingeschreven, heeft Den Oudsten Bussen de opdracht voor de levering binnengehaald. Het contract wordt vandaag ( donderdag 25 mei) ondertekend door drs. R.J.A. Clayden, algemeen directeur van de RET, en de heer drs. P. Petermeijer van Den Oudsten Bussen.

Technische snufjes
De Alliance is vergelijkbaar met de 800 serie die de RET nu ook al heeft rondrijden. Maar dit nieuwe type heeft echter veel meer technische snufjes en is nog veel comfortabeler dan de vorige serie. De bussen van het type Alliance, met een lage vloer, zijn zeer toegankelijk voor de reizigers mede door middel van een automatisch knielsysteem, zodat in- en uitstappen voor iedereen makkelijker is. De bus heeft 29 zitplaatsen en er is tevens plaats voor twee buggy´s op het stabalkon.

Meer gemak voor de reiziger
De halte-informatie wordt met een elektronisch informatiebord aangeduid. Hierop kan de reiziger lezen wat de volgende halte is. Dit systeem is onlangs ook ingevoerd bij de nieuwe metrovoertuigen van de RET. Over de deuren van dit type bus is ook goed nagedacht. Het in- en uitstappen wordt nog makkelijker door een zwenkschuifsysteem, Hierbij worden de deuren eerst naar buiten gedrukt, waarna ze opzij schuiven.

Vanaf eind november kunt u deze bus bewonderen, want dan neemt de RET de eerste exemplaren in gebruik.