ConneXXion bestelt 100 nieuwe bussen bij Den Oudsten

ConneXXion heeft bij Den Oudsten Bussen B.V. uit Woerden 100 nieuwe bussen besteld, met een optie op nog eens 20. Alle bussen, in de nieuwe conneXXion huisstijl, zullen voor het interlokale personenvervoer in Nederland worden ingezet. ConneXXion zet hiermee een volgende stap in het vernieuwingsproces en speelt actief in op de komende marktwerking in Nederland. ConneXXion heeft een marktaandeel van 20% van het collectief personenvervoer in Nederland.

De order is tot stand gekomen na een openbare aanbesteding, waarbij Den Oudsten als winnaar uit de bus is gekomen. De eerste 50 bussen van het type Alliance Intercity B95 worden nog dit jaar aan de vloot van circa 4000 bussen van conneXXion toegevoegd. De overige bussen worden in het eerste kwartaal van 2000 geleverd.

ConneXXion is de fusie-onderneming van de voormalige personenvervoerbedrijven Midnet, NZH, Oostnet en ZWN. Naast het personenvervoer per bus is conneXXion actief in vervoer te water, kleinschalig vervoer met busjes en auto's, vervoer per trein, tram, trolleybus, touringcar, shuttle en Interliner. Recent werd het nieuwe product voor ouderen en mensen met een handicap, traXX gestart. Er werken thans circa 13.000 medewerkers bij conneXXion.

Met deze aankoop zet conneXXion een volgende stap in het vernieuwingsproces. Onder de missie >mensen bij elkaar brengen< is de onderneming thans voorbereid op de komende marktwerking in het personenvervoer. Kernbegrippen zijn betrouwbaarheid, ondernemerschap, plezier en enthousiasme. Innovatie is in de nieuwe aanpak ge´ntegreerd. Voor de chauffeurs en de reizigers van conneXXion is dit de eerste zichtbare stap van de vernieuwing.